Tuesday, December 7, 2010

db cooper dijatuh hukuman gantung


6 tahun db cooper meringkuk dalam penjara
dan dalam masa 6 tahun itu juga la penjara nie jadi rumah beliau.


penjara tidak la seburuk mana yang diuwar-uwarkan
makan dua kali sehari, kalau beruntung dapat la lauk tambahan macam lipas goreng atau sebagainya
kerja tidak la seberat mana, sejam dibayar hanya 50sen dengan mengimpal besi, kerja paling cool dalam penjara
warden2 penjara semuanya peramah, hari-hari memerhati tingkah laku banduan dengan 50-cal sniper.

6 tahun, db cooper sudah digelar senior, dan antara senior paling otai
hari-hari mesti ada anak buah, junior yang hulurkan rokok

sistem penjara sudah jadi kebiasaan bagi db cooper
walaupun di balik tembuk batu, db cooper tetap dapat berhubung dengan orang luar dengan mudah,
segala barang yang dikehendaki semuanya dapat, cakap apa saja, rokok? duit? pisau? malah kalau diminta KFC pun mesti dapat.

kehidupan db cooper x ubah seperti orang biasa, cuma dikurung dalam tembuk batu,
dan........ hanya tinggal 6 hari lagi beliau akan dikenakan hukuman gantung.

-

-

-

-

-
semalam, gua dapat bungkusan, tiada alamat pengirim, tiada nama pengirim, hanya terdapat buku, diari, journal, gambar-gambar, dan .......... , gua kena rahsia kan apa item yang terakhir tue. dan nota yang ditulis macam nie.


" kepada kawan gua, 13/12/2010 nie, gua akan kene hukum gantung. mungkin gua akan mati, dan mungkin gua akan hidup, cuma yang pasti nama db cooper tiada lagi dalam bumi nie nanti. lu amik buku gua yang tulis 2, serta bukti-bukti yang gua ada, terbitkan buku nie pada 13/12/2014. sempena 4 tahun kematian gua, dan lagi satu.... jaga awek gua, lu jangan nak cuba tekel awek gua kay, gua bunuh lu nanti.. hahaha"

lakhanat punye db cooper, nak mati pun boleh buat lawak, gua dengan db cooper memang dah lama kenal, dan begiat aktif dalam urusan bawah tanah besama. dan disebabkan db cooper juga lah, gua terlepas dari tali gantung, cuma yang pasti, gua agak sangsi, lagi 4 tahun, mungkin gua dikenakan hukuman gantung jugak.

setelah gua selidik-selidik buku yang dikirim db cooper nie, kalau diterbitkan, mungkin akan cetuskan reformasi dalam landscape politik, sosial Malaysia, ramai yang akan di hukum gantung, dan mungkin akan berlaku perang saudara. celaka punya db cooper, sejak bila dia kumpul data-data bukti-bukti nie semua.


4 tahun lagi, gua janji, akan terbitkan buku yang mana db cooper suruh. tunggu dan lihat sajalah.


-> Db Cooper dituduh bersalah dalam mengadakan agenda pembunuhan pemimpin-pemimpin utama negara, dan sekiranya db cooper tidak ditahan, pada awal tahun depan seramai 3 orang ahli politik akan dibunuh mengikut perancangan dia.





Rest in peace Db Cooper

20 comments:

Ms. Dyla Qistina said...

D. B. Cooper is the name attributed to a man who hijacked a Boeing 727 aircraft in the United States on November 24, 1971. <-- lelaki inikah yang anda tuliskan @_@

~~waniyummy~~ said...

aku nantikan....hahaha

Db Cooper said...

dyla : wah gigih cari jawapan, tapi bukan,

wani : haha, lame x nampak ko

tia said...

erkk ?
DB Cooper ? sounds familiar ..

platipus said...

gila ke?
harta cpt wasiatkn kt aku..

grrr

Sharon Nicole Charles said...

Hey db, i'm visiting your blog. :)

enyheartsdiamond said...

heh! engatkan update tentang i ke tentang db cooper rupanya :p

Yayaa said...

Huh. Ni betul2 ke tipu tipu nih. gua konpius kejap kan. @.@

Db Cooper said...

tia : db cooper? try ushar sape db cooper

platipus : lu bukan slalu bekuak lentang ke, mane senang2 gua nak bagi harta

sharon : thanks

eny : haha, gua x reti nak update2 cite pasal awek

yaya : nie crita disebalik tabir idup gua, cite benar.. hee

Gen Fujita said...

Db Cooper yang mana satu ni? Suspect dia ramai weh. he he he...

Amirrah Zawani said...

siapa db cooper?? i x kenal pun.. uishh ketinggalannya saya =_=

HaNTwO said...

hang cite betul ke???? kalo kena gantung roger2 aku wei...

Yayaa said...

waa. serius? gua suka baca kisah benar nih. x sia sia gua follow lu kan.

masshie mastura said...

haha nice one.
tp dlm penjare mane nk dpt on9. wekkkk!

teddyuna said...

erk,.. seram.. pekah salah anda sampai ke tali gantung?
ke anda demam? makn ubat.. ^_^

Db Cooper said...

gen fujita : lu salah sorang suspek ape

amirrah : haa 2 la, db cooper femes, taun depan masuk dlm silibus buku teks sejarah

hantwo : ok, nanti gua countdown hari gua nak kne gantung

yaya : jangan follow sgt cerita gua.. haha

teddyuna : haha, mybe gua kene sawan kot

teddyuna said...

RT 2 ur comment:db ni kontraktor ke? biasanya arkitek bermusuh dgn kontraktor.. una mmang amik civil engineering.. doa2 kn ye ? tgh finl ni..^_^

teddyuna said...

ouh ye ke? i plak baru sem 3 ni.. nk msuk sem 4.. ade dgr jugk pasal dorg2 ni gduh..nevermind.. btul2 kalau gduh tu boleyh hsilkn idea2 bru xslh.. so u ni senior la? boleyh timba ilmu ni.. btw nice blog and content .. post pasal buln dn matahari tu btul berkesan...

RastaMat said...

bro..
tinggalkan rokok gulung lu sket..
wasiat kat guwa..

teddyuna said...

adekh ini serius ??