Tuesday, November 23, 2010

( ATM ) > Alien Time Machine

pengalaman pertama gua keluarkan duit dari ATM seawal umur 15 tahun, itu pun disebabkan gua kene buang daerah dan sekolah jauh dari rumah gua, sebelum tu gua pakai buku BSN je, dan sekarang ATM dengan gua macam adik beradik, bukan sebab gua boros, tapi gua ada sistem yang limitkan purchase hanya untuk 20 ringet je.



pagi tadi, sekali lagi gua nak keluarkan 20 ringet, keluarkan kad ATM dari dompet, masukan kad, key in pin number, pin number gua adalah kombinasi 6 nombor yang paling mudah kat dunia, dan nak dijadikan cerita, gua boleh lupa nombor pin gua time tu. apa yang terlintas dalam kepala otak gua time tu hanya no nie " 675421" . gua key in pin number, dan lucky, itu nombor pin gua.



macam biasa, sebelum gua keluarkan duit, gua check balance dulu, seingat gua dalam akaun gua hanya tinggal dalam seratus lebih, tapi i swear on my eyes, balance akaun gua dalam RM 200,000.

1st think yang gua fikir, maybe bank buat video prank kat gua, tapi gua cuba lagi sekali, akaun gua memang dah ada RM200,000. nak menyakinkan lagi nie bukan prank, gua keluarkan dalam RM1000. dan memang terbukti akaun gua memang ada sebanyak tu.



what the hell gua ada duit banyak nie, nak kata gua melabur, memang tak la, last time gua melabur hanya dalam MLM 2 tahun lepas, fuck MLM, fenomena business yang paling bodoh dalam sejarah peradaban manusia pernah berlaku.



resit keluar, gua kan frame resit nie then gantung kat tepi katil gua, nak ingatkan gua yang pernah ada duit sebanyak nie, tapi resit nie memang lain daripada yang biasa gua dapat.. gua malas fikir panjang, gua simpan resit dalam dompet.



dan sekarang gua baru nengok balik resit nie, pada rekod urusan gua, 21012028 6070 704, nie bukan nombor akaun gua, mungkin pesanan dalam bentuk nombor, ataupun code yang gua kene selesaikan, dan sampai sekarang gua tak boleh tidur sebab fikirkan apekejadah benda nie.. serious shit, tolong gua selesaikan benda nie. sekurang-kurangnya gua boleh tidur lena balik.







nie resit bank gua

17 comments:

Fieza Story said...

wah banyk nyer duit,,,,,,,,,

kata kila said...

ok percaya.haha

green apple said...

pehhhhhhhhhhhhhh.

kebetulan beb, aku mmg tengah perlukan duit.

memang kau je la kawan aku donia akhirat.

apa no tepon?

dylli said...

seriuss?
hehehe..

Db Cooper said...

fieza : nie duit bunian bagi nie

kata kila : cerita sebanar nie beb

kak d : haha, kak d, gua baru plan nak melancong nie

dylli : yah ini serius... hehe

Valossa Vicious said...

Waahhhh?? Waaaahhh??? O.o

Aku selalu imagine nak jadi macam ni pastu pakai duit tu lari gi oversea!

(lu penah tengok movie 'Catch Me If You Can'?)

Do update this story bro!

mmsyah said...

weh,pinjam 1k...
nak wat g beijing...

tia said...

pergghhh ?
ape nehh?

~~ aksara ~~ said...

hee smart gle story..haha :p

Db Cooper said...

valossa : gua update ble da tau ape code yang tersirat 2 terbongkar bro

mmsyah : bukan beijing je, paris pon aku payung

tia : haa lu pk sendiri.. hee

aksara : smart ape, xdapat tidur pk kan duit nie

[369] said...

hmm, nombor2 tu nampak mcm telah di edit dlm photoshop. the tone is a bit different (darker and lebih solid) drpd perkataan2 lain..

Db Cooper said...

369 : haha lu mmg leh jd detektif

[369] said...

gotcha!of course, tu taktik terbak keliru kan pakgad, edit so that boleh lepak studio 24 hours. haha

Sharon Nicole Charles said...

Wow! That sure a lot of money. I MEAN A LOT! :)

teddyuna said...

wah!!!! gila la.. adekh anda telah hack itu ATM? hehe

hudhud said...

ni wa pun tatau nak cakap apa, speechless haha

Anonymous said...

what a nice story...but sorry 2 say...ni sekadar cerita je kn?? coz d resit mmg mcm dh diedit...+ u wrote u went 2 atm 'pagi tadi'...but according 2 d resit....it happen on 3PM...
pape pn...story yg menarik!! luv it..