Monday, December 27, 2010

transaksi maya ain

" Abah , buat ape? " ujar anak gua.


gua berhenti buat kerja setelah tetiba anak gua kat belakang gua, memang habit gua buat kerja sampai lewat2 begini,


" ain nape x tido2 lagi nie? dah pukul brapa dah nie... " tanya gua.


terus ditarik baju gua, sebab nak naik atas kerusi yang gua duduk nie, gua kankang sikit, bagi ruang ain duduk, sungguh-sungguh dia memanjat, mungkin tertarik pada paparan skrin komputer gua.


" abah, nie sape? " tanya ain.

" oh... nie kawan abah kat tempat kerja " kata gua

" oh... cantik ea dia.... nie pulak sape bah? ain macam pernah kenal orang nie" tanyanya lagi.


gua hanya diam, x tahu macam mana nak menjawab...


leka si ain nie nengok gambar-gambar gua dalam facebook, satu-satu dia click, walau x pandai membaca lagi komen-komen pada gambar, tapi memang ralit dia perhatikan. gua pun layankan aje kerenah anak gua sorang nie, yelah.. siang gua kerja, balik dah petang. malam jela dapat si ain nie manja-manja dengan gua.


" abah nie busuk la....., bau rokok " katanye lagi.

" haha, nanti abah mandi bagi wangi-wangi kay" jawab gua.

" nie, ain. dah pukul 3 pagi nie.. pegi tido balik kay "

" ain takott... bilik gelap" jawab ain

" kalo macam 2, tidur jela kat katil abah 2, abah temankan " kata gua



gua angkat si ain, terus baringkan kat katil gua, usap-usap rambut dia, x sampai 5 minit telelap la si ain nie. sama je macam mak nye juga, kalo diusap rambut, kompem telelap, tapi sekarang, bagi ain, gua la ayah, dan gua jugaklah emaknya. walaupun 4 tahun berlalu, gua tetap x cari penganti mak si ain.


" ain, ain.... macam mana dia boleh kenal mak nya dalam gambar tadi, padahal memang dari kecik lagi mak nya pergi" keluh gua......


rest in peace....


17 comments:

Liyana Kamal, said...

baca entri ni malam malam sumpah menangis. series.

teddyuna said...

eee.. sedihnye.. ;(

apesal isteri meninggal?
sob3..ni semua tipu kn?
wat nangis je ni....T-T

mira.una said...

:( asal sadis sgt?

t h e s c r a w l said...

tersentuhnye entry nie...

Ms. Dyla Qistina said...

semoga segalanya okay ..
Al-Fatihah..

jambz- said...

kemain deep lagi gua rase.

d_LA said...

ni kisah betul ke tak ni??kalo betol mmg nangis ni..kalo x betol rs nk nanges..

Sophie Al-yahya said...

serious ke ni? sedih laa.. T_T

little ain said...

hai, my name is ain. but i still have a mother.

heee :D

platipus said...

tacing la cter lu..sayu je baca

Lizzie Yasmin said...

mulA2 baca terasa sgt comel.. ending... SORI.. sedih lor...

Anonymous said...

huhuhu..i nanges bile bace entry ni..maybe cite ni akn jadi kenyataan 1day nnti but i hope sgt2 tak..saye tak mahu tgglkan kamu..never!

-puteri senandung-

Peminat Katie Holmes said...

nice one.

enyheartsdiamond said...

sweetnya ayah ain :')

Sophia Rani said...

alaaa... cian ain... eh bagus nya bapak.. tak cari pengganti... hehehe.. okey.. yg ni bukan buaya.. ^___^

Db Cooper said...

haha, gua dah kawen ke???

zakzak said...

ohh...cerita rekaan.
tapi masih membekas dalam lubuk hati.